Birgit De Vries - Senior Marketing Consultant

Uw rots in de branding tijdens ambitieuze bedrijfsgroei van kleine en grote bedrijven.

Sr. Marketing Consultant met +15 jaar ervaring
 in marketing, strategie en leiderschap


Mijn doel?

Ondernemers zoals jij helpen om jouw ambities bedrijf te laten groeien.

Het aanwezige groeipotentieel omzetten in daadwerkelijke bedrijfsgroei, daar ligt mijn passie.

Mogelijks sta je op het punt om je bedrijf te laten groeien maar worstel je met de beste aanpak? Of heeft je bedrijf groeipijnen?


Ik ondersteun ambitieuze groei bij zowel kleine als grote (e-commerce) bedrijven aan de hand van mijn bewezen track record
en 15 jaar expertise in marketingstrategie, implementatie en leiderschap.


Oprichter van Golfbreker

  Sinds vijf jaar ben ik de trotse oprichter van Golfbreker, marketingadviesbureau: 

 •  Bij Golbreker Digital kan je terecht voor customized begeleiding en 1-op-1 samenwerking.

 • Bij Golfbreker Academy vind je trainingen, workshops en bootcamps om ondernemers en marketeers te inspireren en onderleggen in marketing en groei.

  Beiden zijn echte groeimakers, als je het mij vraagt!

Wat drijft me?

 
Als 'Challenger' van de status quo geloof ik in het uitdagen van bestaande patronen om nieuwe groeikansen te ontdekken.


Als 'People Manager ' heb ik een onmiddellijke impact op resultaten én team spirit.
Pragmatisme is de sleutel is om samen met mensen tastbare resultaten in marketing en bedrijfsgroei te behalen.


Als 'Inspirator' straal ik vertrouwen uit en motiveer ik mensen om samen in een nieuw verhaal te stappen,
waardoor de nieuwe strategie jullie realiteit wordt.


Pionieren met Marketing


Innovatieve strategie voor groei en pionieren : 


Een van die mijlpalen was mijn betrokkenheid bij het digital performance marketing agency Reprise Digital, top-3 agency in België. Ik speelde een belangrijke rol bij het lanceren en vormgeven ervan. Gedurende die tijd was ik niet alleen verantwoordelijk voor de digitale mediastrategie van klanten, waaronder Colruyt, Antwerp Essentiel, Belfius, QuickStep en Auping, en vele meer, maar ook voor de operationele kant van het team. Het draaiende houden van het geheel was minstens zo belangrijk als het creëren van strategische plannen. 

En telkens pionierden wij:

- Het begon met Google Ads

- Daarna Google Analytics, Google Display,

- al snel waren we mionier bij de lancering van YouTube Ads in België

- We namen FacebookAds, RealTimeBidding serieus

- En digtal branding werd opgenomen in volwaardige mediaplannenOns werk bleef niet onopgemerkt.

 • - We wonnen een award voor meest innovatieve mediastrategie.
 • - De  zilveren Award voor beste agency.
 • - in 2026 wonnen we de Award voor innovatie. Omwille van onze team reorganisatie en innovatieve aanpak van digitale strategiën.

This recommendation is based on nearly four years that I worked with Birgit as part of the roll out of Reprise Digital in Belgium.
Birgit has a remarkable drive, patience and a never give up mentality. She was a great support to myself and the rest of the team in a time of immense opportunity and change.
I would highly value the opportunity to work with Birgit again in the future.

Pieter Goyens, Head of Reprise Digital

Pionieren met Business Strategie


Binnen IPG Mediabrands, was ik boardmember en lid van het strategische team.

Met een tanend businessmodel werd beroep gedaan op mijn rol als challenger, strateeg en change agent.

Doel?

De interne digitale transformatie sturen naar een strategische businessoplossing qua verdienmodel en meer agile operations die toekomstgroei garandeert.
In deze rol zag ik het belang van strategie en de kracht van humaan leiding geven tijdens changemangement rond businessmodel, productmarketing, operational excellence en client servicing.

Het change traject bestond uit een driedaagse offsite met heel het C-level van BeNeLux, meerdere change tracks telkens ondersteund met workshops met de teams, gespreid over meerdere maanden.

Resultaat:
Het was het eerste leidende digitale agency dat zijn eigen digitale transformatie serieus nam.
Een bijkomend businessmodel gebaseerd op digitale data. Introductie van Client Centricity in een agency. Lanceren van nieuwe producten en CRM.
Het handhaven van leiderspositie. 
En een Change mindset met diverse tracks die tot op vandaag verderleeft bij het huidige leadership

Birgit is a passionate marketing professional, combining strong digital expertise with change management skills. She always keeps a view on the bigger picture, whilst operating hands-on the tasks at hand. She moved the entire management into the right direction. Very well managed projects. Introduced Client Centricity, new products and CRM :  all new standards thanks to her. It was a pleasure to collaborate with Birgit in the highly dynamic media scene

Gauthier Elslander, Chief Consultancy, IPG Mediabrands

Mijn Expertise in Internationale E-commerce :


Als International Head of Digital bij Newpharma, een pure online speler die opereert in maar liefst 7 landen was ik verantwoordelijk voor internationale groei. Mijn dagelijkse rol was de 'challenger' bij C-level, en het creëren van de internationale acquisitiestrategieën. 
Daarnaast het begeleidde ik het jonge team naar een meer senior niveau.

Zo heb ik go-to-market campagnes drastisch verkort van 3 maanden naar slechts 1 dag waardoor omzet sneller gerealiseerd werd.

Door clientsegmentatie gebaseerd op gedragsinzichten groeiden diverse internationale markten in omzet over een periode van 3 jaar.


Mijn ervaring als Head of e-commerce bij NMBS was niet minder impactvol. Er was de dagelijkse operationele leiding over een 8-koppig team en het stakeholdership met vele belanghebbende partijen. Bijzonder fier ben ik op het leiden van de tweedaagse workshop voor NMBS over hun digitale strategie. HIerdoor kon het managment van digitale leiders hun strategie en plan van aanpak terug strak zetten.

"Toen ze bij het Newpharma team kwam, had ze een vrijwel onmiddellijke impact op de resultaten én de teamgeest. Een waar genoegen om mee samen te werken en van onschatbare waarde voor elk bedrijf.

Birgit is de perfecte mix van hard en soft skills. Ze heeft het unieke talent om diepgaande technische kennis te combineren met enkele van de beste vaardigheden op het gebied van people management die ik heb gezien."

Ilse -  Newpharma

Werk je alleen voor grote bedrijven

 of ook voor kleine ambitieuze groeiers?


Met veel genoegen heb ik talloze kleine maar ambitieuze ondernemers getraind en gecoacht binnen het Google Digitaal Atelier en het Google Incubator Programm.

En nu ook. Binnen Golfbreker begeleid ik als zelfstandig consultant ook kleine bedrijven vanaf hun solo-ondernemerschap naar een bedrijf met meerdere medewerkers.
nullAl deze ervaringen hebben mijn expertise gevormd en hebben me geleerd dat ongeacht de omvang van de uitdaging, de kern van succes ligt in strategische benaderingen, leiderschap en voortdurende focus op groei.


Birgit leerde ik als externe partner kennen toen we met online search marketing opgestart zijn. Al snel bleek dat Birgit haar vak door en door kent en elke approach weet te onderbouwen met de juiste cijfers . Birgit zorgt voor duidelijke feedback en weet snel bij te sturen waar nodig. Ze maakt een onderbouwde aanbeveling die de verwachte objectieven ten goede komt. Bovendien is Birgit nuchter en een no-nonsense vakdame, en tevens aangenaam om mee samen te werken.

Cathy de Rooi, Marketing&Communications Manager Van de Velde Lingerie

Mijn persoonlijke reis

 1. Mijn persoonlijke reis heeft één grote rode draad : hoe kan ik het verhaal van anderen vertellen en mee helpen vormgeven?


 2. Mijn pad begon als historica. Dé ultieme plek van (historische) verhalen. Hier leerde ik niet op te geven en te blijven zoeken naar oplossingen. Ook al lijkt er weinig terug te vinden. De aanhouder vond altijd iets terug in de bronnen !


 3. Als dochter van een ondernemer heb ik de ondernemersmentaliteit in mijn bloed. Dat uitte zich eerst via intra-preneurship.


 4. Na een omscholing Management met specialiteit marketing aan de UA Management School startte ik als eerste werknemer en marketeer bij een start-up, lang voordat dat woord zijn huidige populariteit kende. We startten met een lege bureau in een kantoor en eindigden als marktleider in de sector.


 5. Binnen de corporate wereld kreeg ik mooie kansen, zoals de lancering van Reprise Digital en mijn tijd als boardmember en de leiding over digitale transformaties.

 6. Doorheen die jaren volgde ik bij Vlerck Management School diverse trajecten rond data driven marketing, productmarketing, digtale transformatie.


 7. Daarna was het tijd voor mijn eigen ondernemerschap. Ik richtte Golfbreker op in 2018 om ondernemers van groeibedrijven, ongeacht hun omvang, te ondersteunen bij hun groei.  Ik wil jou als ondernemer, groot of klein, alle begeleiding en tools geven om te groeien.

  Mijn reis gaat voort, en ik kijk ernaar uit om nog vele andere succesverhalen te schrijven, samen met jou.


Visie op Toekomst en Innovatie

 1. Mijn wereld draait om digitale groei en nieuwe trends. Ik stond op de voorste linies bij het ontstaan van Google Ads. En bij de lancering van YouTube Ads.


 2. En nu? De digitale transformatie is nog lang niet ten einde.


 3. Met mijn neus voor innovatie blijf ik experimenteren met social selling, content creatie, video, TikTok en AI.  Ik geloof dat dit de toekomst van marketinggroei bepaalt.

Vanwaar de naam Golfbreker ?

 1. Verandering kan eng zijn, vooral als je wil groeien. 

 2. Door mijn rustige en inspirerende karakter ben ik jouw rots in de branding. 

 3. Verandering is best spannend.

 4. Door zij aan zij met mij op de Golfbreker te gaan staan, wordt die digitale tsunami minder eng en durf je die digitale tsunami trotseren.

Birgit is ook gewoon Birgit

 1. Buiten mijn werk vind je me in mijn moestuin, bezig met het creëren van een eetbare tuin en in balans door yoga.

 2. Deze interesses geven me aarding en zijn een mooie, trage tegenhanger van de snelle digitale wereld.

 1. Een dijk van een groet,

 2. Birgit De Vries

Afspreken voor een kop koffie?

 1. Als je klaar bent om je bedrijf te laten groeien, dan is het tijd voor een kop koffie.

 2. Zo kunnen we praten over hoe ik je kan helpen op je reis naar groei.

 3. Boek meteen een geschikt moment in mijn agenda.


Birgit's expertise and pragmatic way of working helped us gain speed trhoughout the project. When I need help in the paid search environment, Birgit/Golfbreker is the first name that should pop up.
Isabelle -  The Tutu Shop, webshop

Altijd als eerste op de hoogte? 

Mis niets van waardevolle inzichten, nieuwe events en opleidingen.

Schrijf je in en laat je inspireren!

Om je de tips en inspiratie te kunnen versturen, hebben we je contactgegevens nodig. Je kunt je op elk moment afmelden.